Barbados,  Karibia,  Saaristo

Barbadoksen beachit esittelyssä

Barbadoksella on kolmisenkymmentä beachiä ja niitä väitetään maailman parhaiksi. Tee omat johtopäätöksesi luettuasi tämän artikkelin!

Superlatiivimuoto ”maailman paras” nostattaa minulle aina näppyjä. Maailma on täynnä upeita beachejä.

Barbadoksella monella beachillä on sametinpehmeää hiekkaa ja keskipäivän aurinko nostattaa meren värin paratiisimaisen turkoosinvihreäksi. Olosuhteet näiltä osin kohdallaan.

Itä- ja pohjoisrannikon karut ja kiviset (valitettavasti myös leväiset) rannat

Barbadoksen itä- ja pohjoisosa on Atlantin puolella ja siellä on enimmäkseen kalliojyrkänteitä ja niiden poukamista voi löytää syrjäisiä minibeachejä. Esimerkiksi vaelsimme River Bayltä Little baylle ja tällä matkalla oli moisia. Atlantin aallot eivät juurikaan sovi uimiseen – surffareille kyllä. Valitettavasti merilevä on vallannut monet beachit esim. Martin’s Bayn ranta oli merilevän valtaama. Itärannikon rannat ovat enimmäkseen myös kivikkoisia. 

Itärannikon tunnetuin kohde on Barbados-esitteistä tuttu, Bathsheba. 

Jos Bathin ranta ei olisi ollut niin levän valtaama, niin se olisi saattanut päästä suosikkeihini. Ihanan eristäytynyt. Alueella lähinnä Villoja.

Bathsheban rantakivet ovat esitteistä tutut. Ranta ei kivikkoisena kutsu uimaan, mutta se kutsuu meditoimaan, kuuntelemaan aaltojen tyrskyjä, pysähtymään.

Kaakkoisrannikon Bottom Bay ja Crane Beach ovat uniikkeja – Shark Hole taas on hidden secret

Bottom Bay ja Crane beach varmasti virallisesti ovat etelärannikon beachejä, mutta haluan esitellä ne erikseen.

Bottom Bay on nimensä mukaisesti parkkipaikalta ja jyrkänteeltä satakunta askelta alaspäin. 

Ihana, oma maailmansa.  Parisataa metriä pitkä suojainen ranta palmuineen ja kallioseinineen. Paitsi se levä. Paitsi ihmisten rannalle jättämät kookosjuomat. 

Rannalla oli aurinkotuoleja ja koska oli jo iltapäivä kääntymässä iltaan kukaan ei maksuja ollut perimässä ja otimme nokkaunet aurinkopedeillä.

Crane Beachin keskiössä on Barbadoksen vanhin hotelli, jonne noustaan portaita pitkin (hissi epäkunnossa). Hotellialueella yläluokkainen tunnelma. Kiva käydä, mutta kovin ruuhkainen makuuni.

Lomamme ensimmäisenä iltana kävimme käveleskemässä kodinvaihtoemäntämme suosikkirannalla, Shark Holen (löytyy google mapsistä) alueella. 

Löytyi pikkuruinen rantapoukama, johon voisi olla mukava tulla lukemaan kirjaa tai nauttimaan hiljaisuudesta (toki hiljaisuus helposti rikottu, kun yksikin muu porukka tulee). 

Etelärannikolla onnistuu beachkävely parhaiten

Teimme etelärannikolla monta aamukävelyä beacheillä. Asuimme osan lomastamme Hastings Rocksissa ja siitä pääsee kätevästi kävelemään molempiin suuntiin reilun tunnin beachiltä toiselle niin, että vain muutamissa kohdissa pitää kiertää rantahotelli tai -ravintola.

Kävely Hastings Rockilta Carlisle Beachille

Rakkaalla lapsella, lempi-asioilla on monta nimeä. Carlishe bayn beach on on nimeltään myös Pebble Beach tai Brownes beach

Kun kävelee Carlisle beachin päähän, niin käytännössä näkee jo Bridgetownin tuttuja vanhoja taloja. Olisi hyvin voinut kävellä toiseen suuntaan ja tulla ZR pikkupakulla (1,75€ per kyyti) takaisin. Näin kerran teimmekin ja ei tarvitse murehtia kyydin saamista, sisäänheittäjä kyllä kyselee kyytihaluja. 

Hastingsin ja Radisson Aquatican väli on rauhallista pikkuhotellejen ja lomahuoneistojen valtaamaa aluetta. Radisson Aquatican rannalla laukkahevoset uitetaan aamulla klo 5-8 välillä.

Radissonin hotelli pitää kiertää katujen kautta, mutta sen jälkeen olet käytännössä Barbadoksen pisimmällä beachillä Carlislella. Minun makuuni se on aamulla ennen kymppiä. Sen jälkeen rannan valtaavat tuhannet ja tuhannet aurinkopedit. 

Carlislen rannalle saapuu myös risteilyalusten tuomia päivävierailijoita pahimmillaan tuhansittain. Tilaa riittää, mutta.. Rannalle mahtuu kyllä, se on avara, ei mikään palmuranta. 


Suosioon vaikuttaa myös se, että parinsadan metrin päässä rannasta lähempänä Radissonin päätyä on uponneena kuusi laivanhylkyä. Myös merikilpikonnia alueella on runsaasti, mutta meidän snorklatessa ei näkynyt kuin pikkukaloja ja yli metrin kokoinen jättikala kavereineen. Snorklauspaikan löytää helposti keskipäivällä, kun katsoo mihin retkiveneet jättää snorklaajia.

Barbados on suosittu hää- ja honeymoonkohde. Satuin paikalle sopevasti hääkuvausta todistamaan:

Bridgetownin päässä Carlislea on Boatyard niminen ravintola. Vietimme siellä päivän 35€:n rannekkeella. Hintaan kuuluu aurinkopedit klo 9-18, ruokakredittiä 20€:n edestä (ylihintaista ja pahaa ruokaa, mutta kun ”ilmaiseksi” saa) sekä snorklausretki (meillä oli omat snorkkelit, varmaan saa myös vuokrata) hylyille ja kilpikonnille.

Mielestämme hyvä tapa viettää yksi päivä, mutta kova jytä ja jatkuvat kuulutukset veneretkistä ja ruokatilausten valmistumisesta varmasti häiritsisivät pidemmän päälle.

Kävely Hastings Rockilta Dover beachille

Hastings Rockilta lähtee kilometrin mittainen rantaa myötäilevä puupolku. Googlettaen löydät nimellä The Richard Haynes Boardwalk.

Hastings Rocksin päässä on rakennustyömaasta johtuen vuonna 2023 ulkoilmataidenäyttely. Tässä muutama teos.

Reitin varrella on mukavia ravintoloja (meiltä suositukset Tapas ravintolalle) ja siistejä pikkubaareja. Hinnat rantabaareissa luonnollisesti usein tuplat. 

Esimerkiksi pääkadun varrella rommibaarissa pieni Banks olut ja rommikola maksaa viisi euroa ja rantabaarissa minimissään kympin.

Kävelypuupolku päättyy Rockley beachille. Se tunnetaan mm. Accra hotellista ja rantaveteen istutetuista koralleista ja värikkäistä kaloista niiden ympärillä. Snorklauskohta löytyy noin sata metriä rantaviivasta kahden mustan poijun välistä. 

Kyselin kalastajalta mitä hän kalastaa. Selitti pitkät pätkät, mutta mitään en ymmärtänyt🫣😂. Eli tähän saat varautua, kun ”englanninkieliseen” maahan suuntaat…

Perusupea beach. Tikibaarissa hyviä tarjouksia, mm. 27,5€:lla vuonna 2023 sai viisi pikkuolutta ja aurinkotuolin varjolla päiväksi. Fine dining ravintola Champers ja kodinvaihtoemäntämme mielestä Barbadoksen paras on ihan vieressä. Olimme vähän myöhässä ja emme enää saaneet pöytävarausta itsellemme. Tapas oli kyllä hyvä ja myös Primoa meille suositeltiin. Eli vaihtoehtoja löytyy.

Meille Worthing beach oli mieleinen. Toki siellä ei ole mitään palveluja. Periaatteessa ranta villojen suojeluksessa. Ihanan rauhallinen. Haittapuoli se, että jos aallot ovat liian voimakkaita/ nousuvesi korkealla, niin uimaan ei saa mennä. Ehkä enemmän aatojen äänten kuunteluun.

Saimme niskaamme pienen pienen sadekuuron ja tämä palkittiin sateenkaarella Dover Beachillä.

Sandy beach oli meidän makuun liian ruuhkainen. Toki sielläkin koimme ihanan elämyksen, parhaan auringonlaskun.

Sama beach päivemmällä:

Sandy beachin jälkeen kävelimme St. Lawrence Capin lävitse. Näytti jopa aamuseitsemältä täydelliseltä bilekansan alueelta. Toki mikään paikka ei ollut auki. Alueella on ihan rannassa kiinni kirkko. Ei toki mitenkään niin, että olisi saanut hyvää kuvaa.

St Lawrence Capin alueella on Mimosa’s Trattoria & Bar rantaravintola. Mimosa’s on täydellinen drinkkibaari. Hyvät näköalat ja tunnelmallinen taustamusiikki. Myös ruokaa luonnollisesti saa, mutta me käväisimme drinkeillä.

Mieheni todisti vähän epämiellyttävää tilannetta, jossa ravintolaan tullut pariskunta sai huonoa kohtelua. He pyysivät kohteliaasti menua ovensuussa. Vanhempi nainen, jota epäilimme omistajaksi todella töykeästi sanoi heille: ”Aioitteko tulla syömään vai ette”. Menun nähtyään pariskunta luonnollisesti lähti pois, emme olisi mekään jääneet…

Seuraavaksi saavuimme Dover beachille. Kaikkien palveluiden beach ja rannalla on leveyttä niin paljon, että myös oman pyyhkeen kanssa mahtuu hyvin.

Doverilta kävelee hetken ja päätyy Maxwell beachille. Pari hyvää spottia kivoille palmukuville. Jotenkin ei sytyttänyt kuitenkin. Tästä käännyimme takaisin aamukävellä kohti kotia Hastings Rocksiin.

Kävely Miami beachiltä Silver Sandsiin ja takaisin 2,5 h

Miami beachiltä kävellään ylämäkeä katua pitkin. Matkalla useita pieniä ravintolahotelleja. Kävelemme kadun vartta pitkin poiketen aina välissä katsomaan rantaviivaa. Surffikoulun kohdalla kävelemme merilevärantaa pitkin. Matkalle osuu myös eteläkärjen majakka.

Tällä reitillä kävellään pitkälti asuinalueiden lävitse rantaa myötäillen. Monessa kohdin olisi voinut kävellä myös rantaa pitkin, mutta alusta olisi ollut laavamaista ”rakkakivikkoa”. Kalastajia reitin varrella paljon.

Vasta lähempänä Silver Sandsiä tie loppuu ja jatkuu helppokulkuisena polkuna. Silver Sands ja tämän jälkeen ollut Silver Rocks alue hämmensi. Hyljätty iso hotellialue.

Olisi ekologista, mutta varmasti kallista kunnostaa tämä.Alueella ei juuri edes ollut merilevää.

Deia Beachillä lounaalla – mieletön kokonaisuus

Lentokentältä vain vartin päässä on Deia Beach ravintola. Viimeisen päivän pizzalounaan (pizzat n. 35€/kpl) ennen lentokentälle menoa nautimme täällä. Lentomme siirtyivät, joten viimeiseksi yöksi menimme kodinvaihtojen jälkeen aparmentos hotelliin (Melrose Beach Aparmentos). Respan nuori parikymppinen tyttö suositteli Deiaa.

Täydellinen Instagram sisustettu paikka, hyvää rentoa palvelua, upea oma ranta. Jos emme olisi lähteneet, niin tälle rannalle olisin halunnut palata. Pizzat ei erikoisia, mutta paikkana upea.

Barbadoksella kukaan ei omista rantaa, eli tällekin rannalle saa kuka vaan tulla varpaistelemaan.

Surfer’s cafeen beach on minulle Barbadoksen paras

Kävimme täällä erikseen ja jätimme kalamarkkinoiden parkkipaikalle auton. Oistins Fish marketilla kojuista saa katuruokaa joka päivä, mutta perjantai-iltana livemusiikin kera.

Minun beach löytyy Surfer’s Cafeen edustalta, beach on nimeltään Oistins Bay. Ihmettelen, miksi siellä ei ollut muita???!!!

Surfer’s Cafeessa olimme drinkeillä – harmillisesti osuimme väliin, jolloin aamupalan tarjoaminen oli lopetettu ja saaren tapaan ei edes osata kertoa milloin alkaa lounas. 

Kuten kuvasta näkyy, kahvila rakennuksena ei ole hääppöisen näköinen:


Surfer’s Cafeessa on muutama seafront pöytä, mutta ei hätää vaikka et moista saisi, kahvilan vessasta on varmaan upeimmat maisemat kuin mitä olen koskaan vessasta nähnyt. No ehkä Norjassa voisi olla erilaiset, mutta yhtä upeat!!

Miami Beach, Barbados ei ole maineensa veroinen

Miami beachin edustalla valkoisesta pakusta myytäviä kalapullia olin kuullut kehuttavan. Jonossa oleva pariskunta kehui niitä myös saaren parhaiksi. Ihan järkyttäviä rasvapalleroita, ei kalaa nähnytkään. Minun parhaat kalapullat on nautittu Chalky Mountains Pubissa

Miami beachin upein juttu on uimavalvojien torni. Rannalla on myös puiden varjossa picnictuoleja. Miami beach on kyllä siinä mielessä kiva, että suoraan rannalla ei ole hotelleja/ravintoloita.

Länsirannikon beachit jäivät minulle vieraammiksi

Ensimmäisinä päivinä ajoimme Bridgetownin kautta Speightstowniin ja takaisin tullessa Holetownin kautta. Bridgetownin beachit ohitimme vaikka tien varrelle osuikin. Speighstownin ranta on perusranta. Rannan toisessa päässä on muraaleja Barbadoksen historian tapahtumista ja toinen pää päättyy pitkään laituriin. Lähellä laituria on perinteinen Bajan ruokaa tarjoava ravintola Fisherman’s Pub.

Vaikka koko matka Bridgetownista Speightstowniin ajetaan rantaa myötäillen, niin on hankala hahmottaa mihin jättäisi auton parkkiin. Ranta on niin tiiviisti rakennettu. Lisäksi tie kapea ja ajaessa olet yllättäen ohittanut paikan, johon olisi voinut pysähtyä.

Toki rantabaarien pihoissa on muutama parkkipaikka ja sattumalta yhden baarin, Thunder Bay Beach Barin omistaja viittoili meitä ajamaan pihaan.

Otimme baarista parit oluet ja nautimme beachistä. Kävelin pienen pätkän (sen verran kuin pääsi) ihanan hienohiekkaista rantaa pitkin.

Paluumatkalla pysähdyimme Holetowniin jättäen auton kaupan parkkipaikalle. Kävelimme rantaan todeten sen olevan kuin ammuttuna täynnä ihmisiä. Se siitä rannasta.

Länsirannikon rannat jäivät siis vieraammiksi itselle ja tuli fiilis, että länsi on ruuhkaisempi kuin etelä. Varmaan niin onkin, sillä jostain luin, että länsirannikolla myös hinnat ravintoloissa ovat kalliimmat kuin etelässä.

Miten tuttu Barbados on sinulle? Onko siellä sinusta maailman parhaat rannat vai missä on sinun rantaparatiisisi?

18 kommenttia

  • kodinvaihtaja

   Olen sitä mieltä, että Barbadoksesta voi tehdä ainutlaatuisten hienojen beachien määrä mutta ei laatu. Kiitos linkin jakamisesta, poimin siitä elokuun Islannin reissuun hyvän kohteen🫶

 • Aila ja Juha

  Olitpa hienosti kierrellyt noin suuren määrän rantoja. Minulle rannoissa ”paras”-kriteeri perustuu kaikkein eniten näkymiin, ja sellaisia noista monet kyllä tarjoavat. Noiden levien osuus rannoilla on ikävää nähdä. Niinhän Suomessakin on niin, että ihan harmittaa. Hienot kuvat taas! Aila

  • kodinvaihtaja

   En ollut oikeastaan leväongelmaa kunnolla hahmottanut ennen kuin tällä reissulla. Osa rannoista vielä sellaisia, että levä haastava kerätä… Voisikohan sitä polttaa??

 • Christa

  En ole Barbadoksella käynyt ja vaikka tässä jutussa ihan hienojakin rantoja oli, niin ei taida vetää vertoja omalle suosikillani Malediiveille. Tykkään rauhallisista, palmujen reunustamista rannoista.

 • Ismo for Takeoff

  Paljon rantoja, mutta ehkä tosiaan määrä korvaa tuolla laadun. Hienoimmat noista kyllä olivat varsin hienoja. Lempirannalla on palveluja, mutta ei tunku täyttä ja sellaisen löytäminen on usein vähän haastavaa. Tuo merilevä on kyllä aika ikävää. Käsittääkseni sitä voi polttaa ja poltetaankin, mutta kuivuminen vie tietysti aikansa, savua tulee ja jos tulee myös koko ajan myös uutta levää, niin hommasta tulee hankala.
  Guadeloupelta muuten muistan, että Atlantin vesi oli yllättävän viileää. Ei niin, että niissä aalloissa nyt kovin syvälle ja pitkään olisi haluttanut pulikoidakaan.
  Juomat olivat kohtuuhintaisia, mutta pizzoilla oli kyllä hintaa!

 • Sonja | FIFTYFIFTY

  No siinä olikin monta hienoa rantaa! Vilisivät vaan rantahietikot ja palmut silmissä, kun tätä luin. 🙂 Tuo kilsan mittainen rantakävely puupolulla vaikutti kivalta. Ja tällaisissa Barbadoksen kaltaisissa paratiisirantakohteissa on aina se, että kun maine kasvaa, rannat täyttyvät ihmissistä ja niiden hohto himmenee. Kiva, että kaikki rannat eivät olleet kuitenkaan ihan täynnä koko ajan.

  • kodinvaihtaja

   Ihan totta. Barbados on kyllä aika laille täyteen rakennettu, että paljon ei enää mahdu rakentamaan kuin purkamalla vanhaa. Autokapasiteettia ei kyllä teille enää mahdu..

 • Pirkko / Meriharakka

  Rannoista yleensä vähemmän kiinnostuneena Barbadoksella taisimme kävellä vain Oistins Bayn rannalta siitä rannalta katsoen oikealle olevalle hotellillemme Fish Marketilla perjantai-iltana vierailtuamme. Nuo kiviset rannat tuntuvat myös jotenkin tutuilta, ne taisivat kuulua jonkun saarikierroksen ohjelmaan – nehän ovat taas kivoja nähtävyytenä monessa paikassa siten, että aallot sopivasti niihin lyödessään nousevat korkealle vesisuihkuna.

  • kodinvaihtaja

   Mielestäni olette olleet juuri parhaalla beachillä kävelemässä (just tuota kohtaa en kävellyt) – toki ehkä inan parempi alkaa vielä fishmarketin jälkeen

 • Elina / elinanmatkalaukussa

  Olipa paljon ja erilaisia rantoja ! Yllättävän vähän oli kuitenkin sellaisia ”paratiisi rantoja”, tuosta Sandy beachista tykkäsin palmuineen! Autiot ja rauhalliset rannat on kauniita, itsellä on jäänyt parhaiten mieleen ranta Sri Lankan eteläosassa, mutta monissa muissakin paikoissa on ollut upeita rantoja. Tykkään niin paljon turkoosista vedestä ja palmuista <3

  • kodinvaihtaja

   Barbadoksella oli yllättävän vähän palmuja muutenkaan. Ei edes asuinalueilla ihmisten pihoissakaan. Pihat olivat pitkälti talo ja nurmikko. Tämä hämmensi.

 • Jenni | Boarding Time

  Ikuisena täydellisen paratiisirannan metsästäjänä tämä postaus osui ja upposi. Barbadoksella en ole koskaan käynyt vaikka lukuisilla muilla Karibian saarilla kyllä, ja kivalta paikaltahan tuokin näyttää (ja näytti myös ig-stooreissasi 😍).
  Hienoimmat rannat Karibianmerellä olen löytänyt ehdottomasti Bahaman Exumalta, mutta tykkään myös esim. Antiguasta, Jamaikasta ja Cayman-saarista.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *