Karibia ja Yhdysvallat,  Saaristo,  St. John

USA:n Neitsytsaarien parhaat beachit esittelyssä

St. Johnin saarella Neitsytsaarilla (USVI) voit unohtaa ajan kulun ja olla hetkessä. St Johnilla on 15 beachiä. Kävin itse seitsemällä beachillä ja esittelen ne tässä artikkelissa. Neitsytsaarien parhaita beachejä ovat Honeymoon, Maho ja Trunk – ovatko se sinunkin suosikkeja, lue lisää ja tee oma arviosi. Ovatko nämä beachit maailmanluokan beachejä?


Snorklailua värikkään kalaparven kanssa todella kirkkaassa vedessä. Babykilpparin leikkisän uinnin seurailua. Vesijuoksua, beachkävelyä, aaltojen kuuntelua. Coolerissa eväät. Rantatuolilla loikoilua. Tätä on beachelämä Neitsytsaarilla.


Mitä St Johnin saarella voi tehdä?

Kun on huono sää, kukaan paikallinen ei liiku mihinkään, älä sinäkään. 

St. Johnilla ei ole mitään tekemistä ja kuitenkin siellä on kaikkea. St. Johnilla on upeita beachejä, osa maailman parhaiksi rankattujakin. Osaan beacheistä pääsee vain vaeltaen tai veneellä. 

Snorklaus kuuluu perushuveihin, kolonalismihistoria näkyy raunioiden kautta.

Koko saari on niin vihreä, ei uskoisi, että 1700-1800 luvulla metsät kaadettiin sokeriplantaasien käyttöön koko saari oli käytännössä sokeri- tai puuvillaviljelyksen käytössä. Silloin saari ei ollut asukkailleen paratiisi. 

Nykyään 2/3 saaresta on kansallispuistoaluetta. Ja tämän tuloksena saarella on 800 eri kasvilajia. Linnut sirkuttavat ihanasti. Keltasirkun näköinen keltamusta lintu on nimeltään banaanikerttuli (bananaquit). Aamut ja illat ovat konserttiaikaa.


Milloin matkustaa US Neitsytsaarille? Miten sinne pääsee?

Joulun seutu on Karibialla ihanteellista suomalaisille. Lisäksi kovimmat myrskyajat ovat ohitse, lämpötila yöt ja päivät sama. Ilman ja veden lämpötila aika laille sama, arvioisin, että 26-27C.

St. Johnin saarelle Yhdysvaltain Neitsytsaarilla pääsee helpoiten Suomesta lentämällä ensin Puerto Ricoon (vaihdolla tai kahdella, kesto n. 14h plus odottelut), siitä jatkolento St. Thomasin saarelle (lennon kesto 20-40 minuuttia koneesta riippuen), josta maata pitkin lauttarantaan (minimissään 30 min) ja puoli tuntia lautalla St Johnin saarelle. Koko tuskan arvoista.

Mikä on paras beach Yhdysvaltain Neitsytsaarilla?

Toinen tykkää äidistä, toinen tyttärestä. Sama on se kun kysytään ”parhaasta” rannasta.

Netistä etsiessäni Neitsytsaarien parasta beachiä tuli lista kahdeksasta parhaasta. Näistä kolme (Honeymoon, Maho, Trunk) oli St. Johnilla. Listauksen kolmella parhaalla beachillä  vietimme jokaisessa päivän. Lisäksi olimme myös Hawksnestillä päivän, muilla vain piipahdimme.

8 parasta beachiä U.S. Virgin Islandseilla:

 • Trunk Bay Beach, St. John.
 • Maho Bay Beach, St. John.
 • Buck Island Reef National Monument, St. Croix.
 • Coki Point Beach, St. Thomas.
 • Rainbow Beach, St. Croix.
 • Brewer’s Beach, St. Thomas.
 • Honeymoon Beach, St. John.
 • Frederiksted Beach, St. Croix.

Jos oikein nipoksi ryhtyy, niin ainut ongelma saarella oli se, että mäkisyydestä ja metsäisyydestä johtuen missään ei voi tehdä tuntien beachkävelyitä – niitä rakastan.

Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, niin , pohjoisrannalla, jota pidetään parhaana, on 9-11/15 St. Johnin beacheistä.

 1. Honeymoon beach on vaellusmatkan päässä, exclusive beach

Beachille pääsee kolmella tavalla. Joko vaeltaen noin puolen tunnin matkan suht helppokulkuista (sateen jälkeen mutaisia kohtia) polkua Cruz bayn vierailijakeskukselta, osallistuen yksityiselle veneretkelle tai rannan viereiseltä resortilta (Caneel Bay Beach Club) mönkkärikulketuksella (kuulemma hinta 6$, 2023). Aivan ihana ranta. Syvenee melko nopeasti. Ei juurikaan aaltoja, voi helposti uida vaikka matkauintia. Vaikka rannalle oli tullut hurjasti porukkaa venekyydeillä, niin oli rauhallinen tunnelma. Rannalla on myös ilmaiset suihkut ja pari kojua, josta saa juotavaa, snäcksejä, leipiä ja jopa ostaa vaatteita. Eipä olisi tällaisia palveluja vain haikkaajille! 


Aivan vahingossa myös hiffasin täydellisen beachratkaisun. Pyyhkeen virkaa alustana hiekalla toimitti sadeviitta. Tämä idea menee jatkoon. Et ehkä usko, mutta on miellyttävä ihoa vasten (ei hiosta vaikka luulisi), helppo puhdistaa hiekasta ja kevyt kantaa 🤦‍♀️🫶


Jos vaellusreitin kävelee ympyräreittinä, niin paluumatkalle osuu Lind point näköalapaikka. Sieltä näkyy Cruz Bayn satama, jossa laiturissa myös lautta, jolla tulimme naapurisaarelta St Thomasilta.


2. Hawksnest beach on suosikkirantani

Hawksnestin beachin hiekka on ihanan pehmeää ja isot aallot tuovat hiekkaa koko ajan lisää suht leveälle rantakaistaleelle. 


Vaikka aallot näyttävät isoilta ja iskeytyvät rantaan kovaa, niin snorklaus ja uinti helppoa. Ei kylläkään yhtä helppoa kuin Honeymoonilla kuitenkaan.


Parkkipaikka on suoraan rantatien vieressä. Suht rajoitetusti paikkoja, joten ole ajoissa. Me tulimme vähän ennen kymmentä ja enää ehkä kymmenkunta parkkipaikkaa oli vapaana.

Tällä rannalla on helppo olla beachmoodissa. Snorklailimme värikkään ison kalaparven kanssa todella kirkkaassa vedessä. Vesijuoksuun oiva ranta snorklailun ohella.

Beachkävelyä haastaa se, että ei pitkä ranta, muutama sata metriä ja aika upottavaa hiekkaa. Kuuntele tyrskyäviä aaltoja, unohda soittolistat ja äänikirjat täällä. Näin kului nopsasti viisi tuntia. Kuluisi varmasti sinullakin?!

Tällä rannalla uusi eläinhavainto oli näädän näköiset elukat beachillä. Oli ilmeisesti ruuan perässä, pidä eväät kasseissa🙃

3. Jumbie beach on saanut afrikkalaisen nimen -älä kysy miksi, en tiedä

Rantatien eli North Shore Roadin varrella on muutama (4-5) parkkipaikka. Parkkipaikalta kävelee 320 jalkaa eli parisataa metriä rantaan. Täydellinen pieni hiljainen poukama. Snorklausranta. Iltapäivällä jo varjossa.

Jos haluat nauttia privaatista rannasta, niin Jumbie beach on valintasi.


4. Trunk on maksullinen beach, ei ollenkaan parempi kuin muut beachit – paitsi aasit rannalla oli uniikki kokemus

Tämä on St Johnin ainoa maksullinen beach, 5$/hlö (2023). Parkkipaikka oli kuitenkin ko 9 jo puolilleen täynnä, joten ole ajoissa. Tai minun mielestä voi tämän beachin jättää myös välistä. Ei eroa muista parempaan suuntaan.


Halusin Trunkille, sillä olin lukenut siellä olevasta merenalaisesta snorklausreitistä. Ehdottomasti huonoimmat näkymät koralleista/kaloista koko reissulla. Lähinnä pohjassa näkyi tekstilliset kivet, joissa luki mm. ”Corals are rare” yms. 

Jos minun maksamalla 5$:lla tuetaan merten suojelua, niin hyvä, muuten turhuuteen meni.

Snorklasimme toiseen päähän beachiä ja hiekkaosuudella osui upea rausku näkökenttään – en ole koskaan ennen rauskua livenä nähnyt. Upea kala.

Aaseja asustaa rannan tuntumassa ja pitkin päivää seikkailivat keskuudessamme muina turisteina. Valitettavasti jotkut myös kielloista huolimatta ruokkivat aaseja.5. Cinnamon beachillä on hyvät palvelut

Iso beach. Todella iso parkkipaikka, tänne mahtuu. Kunnon ravintolaa, ruokakojuja, myymälää, saniteettitilat. Kaikki nämä suoraan parkkipaikalta rantaa kohden kivipolkua kulkiessa. Myös majoitusta hyvin.


Rannassa söpö vanha kivirakennus, jonka yksi seinä ikkunoineen jätetty koristukseksi.


Cinnamon beachin parkkipaikalta lähtee trooppisten puiden reunustama polku mäkeä ylös Americahill kukkulalle. Ylhäällä vanhan sokeritehtaan rauniot. Kevyt reilun puolen tunnin aamulenkki. Jokaisen kunnolle sopiva tämä. Lisäksi helppokulkuinen, ei liian jyrkkä polku.


6. Maho beachillä melko takuuvarmasti pääset snorklaamaan kilpikonnien kanssa – pelikaani viihtyy rannalla myös

Maho beach on yksi hehkutetuista beacheistä St. Johnilla. Kapealle rantakaistaleelle ihmiset tulevat kylmälaukkujen, aurinkotuolien ja snorkkeleiden kera. Me myös (hostilta lainattuja). 


Jätti-ison merikilpikonnan ruokahetkeä sain snorklatessa seurata ja vedenalainen maailma oli muutoinkin suht vilkasta.

Merikilpikonna löytyi suht keskiosasta rantaa alueelta, jossa kasvillisuutta pohjassa, rantaan päin katsoessa oikeassa reunassa olevassa kivikossa parhaat kalat. 

Pelikaanit nauttivat selvästi ihmisseurasta, uusi tuttavuus tämä meille tällä saarella.


Beach on suoraan rantakadun varrella ja parkkipaikkoja suht paljon. Parkkipaikka täyttyy kuitenkin nopsasti, sillä suosittu ranta. Lisäksi ruokakojuja tien toisella puolen – sujuu siten koko päivä helposti.


7. Salt Pond beach on hyvä valinta,  jos osa haluaa patikoida ja osa nauttia beach elämästä

Tämä on ainut esittelemistäni rannoista, joka ei ole pohjoisrannalla. 

Rantana ei mitenkään erikoinen, mutta osa tulee tänne varmasti siksi, että rannalta lähtee St. Johnin parhaaksi vaellukseksi sanottu 3,7 km mittainen Ram Head trail. 


Koordinaatit parkkipaikalle: 18,31220, -64,70790 . Cruz Bayn lautalta ajaa vähintään 40 min tätä 12 mailin matkaa. Parkkipaikalta kävelee Salt Bond Bayn rannalle ehkä viisi minuuttia. Voit halutessasi jättää siihen osan tavaroistasi ja asettua beachmoodiin vaelluksen jälkeen.


Näin tällä rannalla ihanan vauvakilpikonnan snorklatessa. Vitsit ne uivat lujaa ja leikkisästi mutkitellen. Tänne kannattaisi ajaa ihan tämänkin kokemuksen tähden.

Onneksi vasta viimeisenä päivänä viidestä beachpäivästä taivas oli pilvetön. Tuli meinaan kuuma. Lisäksi iloa oli se, että hiekka ei kuitenkaan kuumene liiaksi.

St Johnilla on tiukka beachetiketti: ei kovaa musiikkia, ei lasipulloja, ei aasien ruokkimista tai kilpikonnien jahtaamista, ei uikkareissa beachin ulkopuolella, vain koralliystävällistä aurinkorasvaa. Millainen käytös sinua voi beachillä ärsyttää? 

18 kommenttia

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Kivalta näyttäviä rantoja ilman muuta ja snorklausmahdollisuudet rannoilla kuulostavat mukavilta. En oikein itse ole rantaihminen enkä viihdy rannoilla, mutta minua häiritsee varmaankin rannoilla ja yleisestikin sellainen käytös, joka häiritsee yleisesti muita ihmisiä tai eläimiä. Eli esimerkiksi kilpikonnien jahtaaminen tai aurinkorasvan laittamisen jälkeen pian meneminen veteen – varsinkin korallien lähellä.

  • Mari

   Ehkä St John ei ole paras mahdollinen paikka teille. Itsekin petyin vaellusmahdollisuuksiin – tai niiden sävähdyttävyyteen. Mutta se ei haitannut, kun rakastan myös rantaelämää.

 • Anne | Elämää Nomadina

  Aivan upeita rantoja, voi hitsit, tuli ihan kaukokaipuu vaikka ollaankin Keniassa ja viikon päästä itsekin rantojen äärellä! 😀 Ja siis nuo aasitkin niin söpöjä! Ehdottomasti kiinnostaisi joskus tuollakin käydä, osana jonkinlaista pidempää kierrosta Karibialla.

 • Christa

  Onpa kauniita rantoja! Valkoinen hiekka ja turkoosi meri ovat kyllä aina omaan mieleen. Tykkään rannoista, jossa ei ole meteliä eikä hirveästi muita. Tykkään, jos rannalla on kasvien antamaa varjoa, kuten näytti että Maho Beachillä olisi.

 • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

  Vitsi miten kauniita rantoja! 🤩 Joistain kuvista tuli mieleen Ithakan saari Kreikassa -tätä taisin kommentoida jo Instassa. 🙂 Minä en ole mikään kova uimari, enkä välitä pahemmin rannoilla makoilusta, mutta kauniit rannat ja vesi on minulle silti todella tärkeää matkoilla. Rakastan katsella niitä! Nämä rannat kyllä miellyttävät ihan täydellisesti minun silmiä. Ja aaseista tietty pelkkää plussaa. 😍

 • Pirkko / Meriharakka

  Rannat eivät ole ihan meidän juttumme, joten tuskin tänne päädymme. Yhdysvaltain Neitsytsaaria muuten sen sijaan olen roikottanut varoiksi Listallani, kun jäi melkein harmittamaan, ettei siellä tullut käytyä Brittiläisillä Neitsytsaarilla purjehtiessamme. Noiden saarten välistä salmea kyllä kryssailtiin ja virtojen takia hyvin lähellä Yhdysvaltain Neitsytsaaria, mutta rantautua ei noin vaan voinut tehdä. Ehkä jos joskus vielä päädytään Karibian risteilylle, niin Charlotte Amaliekin voisi hyvällä tuurilla osua reitille.

  • Mari

   Charlotte Amalie ei ehkä ole pysähdyksen arvoinen: pääkatu täynnä luksusliikkeitä ja sisäänheittäjät aggressiivisia (ihan outo juttu Karibialla) ja osa kaupungista taas edelleen kärsii hurrikaanituhoista

 • Elina / elinanmatkalaukussa

  Oi vitsit, kyllä tuolla kelpaa köllötellä ja nauttia kauniista rannoista! Ja minkälaisiin eläimiin sitä voikaan törmätä, pelikaaneihin ja aaseihin! Havahduin tässä yks päivä, että mussa on taas joku ranta puoli herännyt henkiin, kun oon niin paljon hakeutunut viime aikoina rantalomakohteisiin 😀

  • Mari

   Mä olen niin rantatyyppi kuin vaan voi olla. Etenkin pitkät rantakävelyt on mun juttu. Paras tällainen koskaan oli Portosta Santiago de Compostelaan ranatreittiä. Ison osan matkaa kuuli koko ajan Atlantin aallot.

 • INDIVUE

  Minulle rannoissa tärkeintä ovat auringonlaskut. Jos ei niitä näe, niin tuntuu, kuin jotain uupuisi. Millaisia autingonlaskuja neitsytsaarilla pääsi näkemään?

  Todella mainio keksintö tuo sadeviitta makuualustana, kun pyyhkeet aina kuljettavat hiekkaa mukanaan. Mutta eikö se viitta polttanut ihoa?

  • Mari

   Siis sadeviitta ei ollut kuuma ollenkaan. Toki Neitsytsaarilla hiekka ei ollut missään polttavan kuumaa eli pitää päästä testaamaan tätä ideaani muuallakin. Melki hävettää sanoa, mutta ei kuuden päivän aikana nähty kertaakaan auringonlaskua. Oltiin illemmasta niin väsyneitä, että ei enää jaksettu lähteä kauemmaksi (laskut eivät näkyneet majapaikkaamme)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *